Victor Campenaerts kritisch voor ploegmaat Alec Segaert na EK tijdrijden: "Waarom niet?"

Victor Campenaerts kritisch voor ploegmaat Alec Segaert na EK tijdrijden: "Waarom niet?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alec Segaert werd woensdag voor de derde keer op rij Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. Ploegmaat Victor Campenaerts begrijpt niet waarom hij niet meedeed bij de profs.

Voor de derde keer op rij werd Alec Segaert Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. Daarmee evenaart hij de Deen Mikkel Bjerg, die in 2017, 2018 en 2019 hetzelfde deed. Maar waarom reed hij niet bij de profs? 

Segaert reed namelijk 9 seconden sneller dan de winnaar bij de profs, Edoardo Affini. Ploegmaat Victor Campenaerts begrijpt niet echt goed waarom Segaert nog eens bij de beloften wilde rijden.

"Waarom nu al niet die trui proberen te pakken bij de profs?", vraagt hij zich af bij Het Nieuwsblad. Segaert wil eind september nog het WK bij de beloften rijden en vond het niet geloofwaardig om nu al bij de profs te rijden. 

Derde plaats bij profs meer waar dan titel bij beloften

"Een Europese trui of een derde plaats bij de profs vind ik persoonlijk meer waard dan een regenboogtrui bij de U23", stelt Campenaerts. Met de trui bij de beloften kun je ook bijna nooit rijden omdat er geen wedstrijden zijn. 

Volgens Campenaerts onderschat Segaert hoe snel het kan gaan in een carrière. Hij werd twee keer Europees kampioen bij de profs, maar plots kwam er een nieuwe generatie en deed hij niet meer mee. "Vooraleer je het goed en wel beseft, is het beste al geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties