Emotionele Julie De Wilde teleurgesteld na EK wielrennen: "Kan ik niet tevreden mee zijn"

Emotionele Julie De Wilde teleurgesteld na EK wielrennen: "Kan ik niet tevreden mee zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische beloften vrouwen hebben geen medaille kunnen pakken op het EK wielrennen. Kopvrouw Julie De Wilde werd in aanloop naar de sprint bijna in de hekken geduwd.

Om 9u 's ochtends begonnen de vrouwen beloften aan hun wegrit op het EK wielrennen. Enkele rensters probeerden uit de greep van het peloton te blijven, onder meer Fleur Moors en Marthe Goossens, maar niemand bleef uit de greep van het peloton. 

In de straten van Hasselt werd het een massasprint. De Nederlandse Sofie van Rooijen maakte het werk af, haar lead-out Scarlett Souren sprintte naar zilver. Eleonora Gasparrini pakte brons en mocht als derde mee op het podium. 

De Wilde laat zich insluiten in de sprint

De Belgen kwamen er niet aan te pas in de sprint, Julie De Wilde liet zich insluiten. Toen De Wilde zich vrij wilde maken om te sprinten, kwam ze in aanraking met een andere renster die haar tegen de hekken duwde.  

"Misschien ben ik nog te braaf", zei De Wilde bij HLN. "Het is echt een strijd, hard tegen hard. Maar het is nog niet zo lang geleden dat ik tegen de grond gegaan ben. Als ik dan die hekken voel, mijd ik dat toch wat."

"Maar ik weet dat ik bij de snelsten was, dus hier kan ik niet tevreden mee zijn." De Wilde eindigde uiteindelijk op de 19de plaats, Anna Vanderaerden werd eerste Belgische op de 11de plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties