Nadat hij Campenaerts sprakeloos achterliet: Affini komt nog eens terug op biertjes-uitspraak

Nadat hij Campenaerts sprakeloos achterliet: Affini komt nog eens terug op biertjes-uitspraak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het EK tijdrijden liet kersvers Europees kampioen Edoardo Affini Victor Campenaerts sprakeloos achter na een uitspraak over biertjes na de Vuelta. Hij geeft nu zelf wat meer uitleg gegeven.

Victor Campenaerts hoopte op het EK tijdrijden een medaille te pakken. Met Stefan Küng, Mattia Cattaneo en Edoardo Affini had hij drie grote concurrenten. Al had één van hen na de Vuelta stevig gedronken volgens Campenaerts. 

Het zou om een Italiaan gaan en dus moest het Cattaneo of Affini zijn. Na het EK tijdrijden kwam Affini Campenaerts tegen en sprak hij hem erover aan. Campenaerts bleef sprakeloos achter, want hij doelde op Cattaneo.

Visma-Lease a Bike nam afscheid van Gesink

Na het EK mixed team relay, waar Italië met Cattaneo en Affini het goud pakte, kwam de Italiaan er nog eens op terug. "Na de laatste tijdrit van de Vuelta hebben we met de ploeg een kleine "party" gedaan voor de laatste rit van Robert Gesink", zei Affini bij Sporza. 

De 38-jarige Nederlander hangt namelijk zijn fiets aan de haak. Bij Visma-Lease a Bike is er toen goed gegeten, met een biertje en een glas wijn. De Nederlandse ploeg wilde gepast afscheid nemen van Gesink. 

Vele last leek Affini er niet van te hebben, hij pakte op twee dagen al evenveel gouden medailles op het EK. "Misschien moet ik dat inderdaad wel meer doen. Te beginnen met vanavond (donderdag, nvdr.). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties