Sven Vanthourenhout zegt wie de topfavoriet is voor het EK op de weg

Sven Vanthourenhout zegt wie de topfavoriet is voor het EK op de weg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt het EK op de weg gereden. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft een uitgesproken favoriet voor deze koers.

Met Wout van Aert er niet bij krijgt de wegrit op het EK ook voor de Belgische ploeg een totaal andere insteek. Geen enkele Belgische renner kan Van Aert vervangen, om met dezelfde ambities aan de start te komen.

Dat beseft ook bondscoach Sven Vanthourenhout heel erg goed. Hij weet als geen ander echter ook dat de kans heel groot is dat het EK zal uitdraaien op een massasprint, of een sprint met een behoorlijk grote groep.

Daarvoor zitten ook Jasper Philipsen en Tim Merlier in de selectie, al lijkt Vanthourenhout enkel en alleen aan Philipsen te denken als het tot die massasprint komt. Toch ziet de bondscoach onze landgenoot niet als de grote kanshebber om goud te pakken.

“Voor mij is Jonathan Milan de topfavoriet. Als je ziet hoe hij de voorbije weken de sprints naar zich toetrekt, dat is erg overtuigend. Hij heeft het momentum te pakken”, vertelt Vanthourenhout aan Het Belang van Limburg.

“Met zijn 23 jaar is hij een jongen voor de toekomst. Ik zeg dit niet om de druk van ons af te schuiven. Maar ook hij en de Italianen zullen moeten afrekenen met een sterk peloton. De Nederlanders, Fransen, Duitsers en Denen komen met een sterk blok naar Limburg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties