Had Wout van Aert wel een plek gehad op het EK wielrennen? "Zou een stoorzender geweest zijn"

Had Wout van Aert wel een plek gehad op het EK wielrennen? "Zou een stoorzender geweest zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Geen Wout van Aert op het EK wielrennen door een blessure. Had Van Aert wel zijn plek gehad op het EK met al die sprinters?

De Belgen zouden normaal met drie kopmannen naar het Europees kampioenschap wielrennen trekken, nl. Jasper Philipsen, Tim Merlier en Wout van Aert. Dat zijn toch bijzonder veel kopmannen in een ploeg van acht. 

De vraag was dan ook hoe dat opgelost zou worden in de koers. Van Aert zou wellicht een vrije rol gekregen hebben om aan te vallen met renners zoals Van der Poel, Pedersen en Laporte om een massasprint te ontlopen. 

Had Van Aert plek op het EK?

Als het toch een massasprint zou worden, had België nog Tim Merlier en Jasper Philipsen achter de hand. Door het uitvallen van Van Aert werd echter alles gezet op een massasprint, die er uiteindelijk ook kwam. 

Volgens analist Hans Vandeweghe zou Van Aert echter "een stoorzender" geweest zijn in de EK-ploeg. "Hij zou hebben gedacht: ik ga niet met Philipsen naar de meet, dus moet ik zelf proberen weg te rijden", zegt hij bij De Morgen. 

"Hij zou in die ploeg een beetje de rol hebben gespeeld die Remco Evenepoel speelt als hij met Van Aert in dezelfde ploeg zit, namelijk zien dat je eerst weg bent", stelt Vandeweghe nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties