Risico met Merlier én Philipsen? Nederland ziet Belgen blunderen op het EK wielrennen

Risico met Merlier én Philipsen? Nederland ziet Belgen blunderen op het EK wielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel krijgt een vrije rol op het EK wielrennen, maar kan ook werken voor sprinter Olav Kooij. De Nederlanders kijken ook met argusogen naar de Belgische selectie.

Bij Nederland lijkt de rolverdeling duidelijk voor het EK wielrennen op de weg. Mathieu van der Poel mag proberen weg te rijden in de heuvelzone en voor winst gaan. Als dat niet lukt wordt alles ingezet op sprinter Olav Kooij. 

Bij België zal de rolverdeling voor de buitenwereld pas duidelijk worden eens de wedstrijd gereden is. Met Tim Merlier en Jasper Philipsen zijn er wel twee kopmannen, die wellicht elk hun treintje zullen krijgen. 

Nederland met één sprinter, België met twee op EK

Nederlands bondscoach Koos Moerenhout stelt zich daar toch vragen bij. "Dat kan zeker voor problemen zorgen, maar dat weten we zondag pas", zegt hij WielerFlits. Profiteert Nederland met Kooij daarvan?

Belgisch bondscoach Vanthourenhout kon geen goede argumenten verzinnen om Merlier of Philipsen thuis te laten en dus moest hij hen wel allebei selecteren. Moerenhout snapt dat, maar focust liever op één sprinter. 

"Ook zonder die keuzes te maken kan je winnen, alleen persoonlijk vind ik het prettig om één renner het vertrouwen te geven. Maar ik snap ook de moeilijke keuze die er op tafel komt, daarin moet iedereen zijn eigen afweging maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties