Vansummeren komt met duidelijke analyse over Europees kampioen Merlier: "Zonder twijfel"

Vansummeren komt met duidelijke analyse over Europees kampioen Merlier: "Zonder twijfel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Bondscoach Sven Vanthourenhout nam een risico door met twee topsprinters naar het EK wielrennen te trekken. Maar het draaide goed uit met winst voor Tim Merlier.

Met Tim Merlier en Jasper Philipsen trok België met twee kopmannen naar het EK wielrennen in eigen land. Een gewaagde keuze, want als niet één van de twee zou winnen, dan zou er altijd kritiek geweest zijn. 

Maar er was weinig reden tot kritiek. Van Lerberghe bracht Merlier op het goede moment, de rest van de ploeg reed in dienst voor Philipsen. Ondanks een kettingprobleem op 300 meter van de streep, won Merlier. 

Vansummeren over sprint Merlier en Philipsen

Volgens Johan Vansummeren heeft met Merlier de beste sprinter van 2024 het Europees kampioenschap gewonnen. "Zonder twijfel. Tim sprintte rechttoe rechtaan, niets op aan te merken", zegt hij bij Het Belang van Limburg. 

De twijfels over de twee verschillende treintjes voor Philipsen en Merlier waren volgens Vansummeren dan ook voor niets mogelijk. Philipsen en Merlier mochten hun kans gaan en deden dat voor Vansummeren op een faire manier. 

"Er waren duidelijk afspraken gemaakt en ze reden elkaar niet in de weg. Merlier was de snelste, klaar", besluit Vansummeren nog. Voor bondscoach Vanthourenhout opnieuw een succes dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties