Bondscoach mikt op gigantische mijlpaal tijdens het WK: "Ik hou dat bij en dacht het al bij mezelf"

Bondscoach mikt op gigantische mijlpaal tijdens het WK: "Ik hou dat bij en dacht het al bij mezelf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Sven Vanthourenhout stopt eind deze maand als bondscoach bij Belgian Cycling. Eerst wil hij in Zwitserland nog één keer heel hard schitteren.

Het WK van eind deze maand wordt het laatste van Sven Vanthourenhout. Hij zet een punt achter zijn job als bondscoach van de Belgische wielrenners.

98 medailles heeft bondscoach Sven Vanthourenhout achter zijn naam staan. Met het WK in Zürich als allerlaatste grote kampioenschap zou het wel heel tof zijn om de 100 nog te halen.

“De kans is reëel om nog medailles te pakken. Mensen die me kennen weten dat ik altijd voor het allerhoogste ga. Proberen te winnen”, vertelde Vanthourenhout bij de Tafel van Gert op Play4.

“Ik hou dat bij voor mezelf en begin 2024 dacht ik bij mezelf wel van ja, amai dat zou wel mooi zijn om in de buurt van de 100 te komen. Er is nog het WK tijdrijden, met Remco ook, de dames, de jeugd en de wegrit.”

Vanthourenhout is duidelijk wie de grote favorieten voor de wegrit zijn. “Remco Evenepoel gaat sowieso een van de grote favorieten zijn, maar Tourwinnaar Tadej Pogacar zal ook naast hem staan. Iedereen kijkt uit naar die confrontatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties