De woorden die Merlier nodig had om EK te winnen: "Nu kom je naar huis"

De woorden die Merlier nodig had om EK te winnen: "Nu kom je naar huis"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De aanloop richting het EK was verre van ideaal voor Tim Merlier. Zijn ex-coach Mario De Clercq bestookte hem met het juiste advies.

Tim Merlier heeft het EK in Limburg gewonnen, maar de tekenen vooraf waren verre van ideaal. Er was de twijfel bij bondscoach Sven Vanthourenhout om twee sprinters te selecteren, maar ook de valpartijen op het verkeerde moment.

Dat beseft ook zijn gewezen ploegleider, begeleider en steun en toeverlaat Mario De Clercq die vroeger met hem in het veldrijden samenwerkte. Hij greep in bij zijn poulain.

“Na zijn val in de Renewi Tour stuurde ik hem een bericht”, vertelt De Clercq aan Het Laatste Nieuws. “Iets wat ik niet constant meer doe. Ook al zijn we zeer close met elkaar: ik loop zijn deur niet plat en overlaad hem niet eindeloos met advies.”

Maar op dat moment was het echt wel nodig. “‘Tim, als je nog Europees kampioen wilt worden, kom je nu beter naar huis, laat je die wonden goed verzorgen en doe je het een dag of vier, vijf rustig aan. Anders ga je een dubbele aanslag op je lichaam plegen. En kom je kapot uit die koers.”

Merlier, door De Clercq omschreven als soms een beetje te braaf, maar wel een dankbare en zeer beleefde jongen, pakte dat advies aan en stopte in de Renewi Tour. En kijk, zondag was het prijs op het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties