Jordi Meeus vindt idee van Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer perfect

Jordi Meeus vindt idee van Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer perfect

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Jordi Meeus probeerde zondag Jasper Philipsen naar de Europese titel te loodsen, maar dat was zonder Bert Van Lerberghe en Tim Merlier gerekend.

“Ze deden dat perfect: vanuit de slipstream vertrok Merlier voor zijn gouden medaille. Knap gedaan”, klinkt het bij Meeus aan Het Belang van Limburg.

Onderweg was het pokeren om niet achter elke aanval van Mathieu van der Poel te gaan, maar ver weg is de regerende landskampioen nooit geraakt. Hooguit iets meer dan een halve minuut.

“Eigenlijk hebben we de hele dag controle gehouden. Enkel met die laatste ontsnapping werd het wat link. Maar omdat ook de Italianen niemand mee hadden, werden we bondgenoten om het gat te dichten.”

Het parcours van het Europees kampioenschap deed een beetje denken aan de Ronde van Limburg. Tijdens de live-uitzending van het EK deden Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer het voorstel om die naar het absolute voorjaar te verplaatsen.

“Daar zou deze koers zeker zijn plaats hebben”, reageerde Meeus. “Het is geen Ronde van Vlaanderen, maar het heeft wel iets van Gent-Wevelgem. Lastig, maar toch doenbaar voor het type klassieke renners dat een sprint in huis heeft. En daar ben ik er eentje van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties