Meteen een opdoffer om mee te beginnen: ploeg rond Van der Poel sterk gereduceerd, Belg is bij de pechvogels

Meteen een opdoffer om mee te beginnen: ploeg rond Van der Poel sterk gereduceerd, Belg is bij de pechvogels
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mathieu van der Poel gaat op zoek naar nog eens een hoofdrol, maar de ploeg rond hem is sterk gereduceerd. Alpecin-Deceuninck is in Luxemburg met slechts vier renners van start kunnen gaan.

Alpecin-Deceuninck had zijn ploeg aangekondigd waar het de Ronde van Luxemburg mee zou aanvatten. Bij de start van de openingsetappe stonden de zaken er plots anders voor. De Belgische ploeg liet op sociale media weten dat onze landgenoot Jimmy Janssens niet van start kon gaan. Janssens is afgelopen nacht immers ziek geworden.

De ploeg laat ook weten dat Soren Kragh Andersen niet is kunnen starten in de eerste rit in de Ronde van Luxemburg. De reden waarom de Deen niet deelneemt wordt niet meegedeeld, maar het zou een last-minute verandering geweest zijn. Op het allerlaatste moment werden dus heel wat plannen door elkaar geschud. Niet meteen de manier waarop je aan een koers wil beginnen.

Belgische jongeren aan zijde Van der Poel

Zo blijven er slechts vier renners van Alpecin-Deceuninck over om de Ronde van Luxemburg te rijden. Naast Van der Poel zijn dat de Belgische jongeren Jente Michels en Emiel Verstrynge en de Zwitser Silvan Dillier. De Belgen kent Van der Poel misschien wel enigszins uit het veld, al zal het vooral andersom zijn. Dillier is dan weer een ervaren werkkracht.

De nummer 2 uit Parijs-Roubaix van 2018 kan ook nu uiteraard ingezet worden om een situatie recht te zetten als dat nodig is, maar hij had uiteraard gehoopt om die arbeid te kunnen verdelen over nog enkele andere schouders. Er mag nu tijdens de wedstrijd niet veel meer gebeuren, anders zal het voor Alpecin-Deceuninck moeilijk worden om verantwoordelijkheid te nemen.

Van der Poel moet rekenen op zijn klasse

Als de klasse van Van der Poel komt bovendrijven, kan dat natuurlijk wel genoeg zijn om de hand uit te steken naar een ritzege. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties