Wat betekent het nieuwe contract van Wout van Aert? Carl Berteele legt het uit

Wat betekent het nieuwe contract van Wout van Aert? Carl Berteele legt het uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Wout van Aert verraste maandag vriend en vijand met een nieuw contract bij Visma Lease a Bike. Op zich niet zo onverwacht, al tekende hij wel een overeenkomst van doorlopende duur.

Wout van Aert lag tot eind 2026 onder contract bij Visma Lease a Bike, maar daar kwam maandag verandering in. Onze landgenoot tekende een overeenkomst van doorlopende duur.

Concreet betekent het dat hij niet meer naar een andere ploeg zal trekken en als hij stopt met wielrennen normaal een andere functie zal krijgen bij de Nederlandse wielerformatie.

“Bij mijn weten is dit ook nog nooit gebeurd”, zegt wielerjournalist Carl Berteele bij Sporza. “Er is in het peloton wel een aantal renners met langdurige contracten, van 3 à 5 jaar. Nu staat er geen einddatum op het contract. Dat is bij wijze van spreken voor eeuwig.”

Normaal zal Van Aert dan ook na zijn actieve wielercarrière bij de ploeg blijven. “Dat zou goed kunnen. Ook daar is Van Aert mee bezig. Hij kijkt al lang verder dan zijn wielercarrière. Dat voel je ook in zijn interviews.”

Volgens Berteele zullen we nog jaren over Van Aert spreken, ook als hij gestopt is. “En we zullen dan zeggen: ‘De ex-coureur die nu X of Y aan het doen is’. Hij zal iemand zijn in de maatschappij waar we nog wel zullen van horen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties