Wout van Aert klaar en duidelijk: "Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht"

Wout van Aert klaar en duidelijk: "Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert tekende een levenslang contract bij Visma-Lease a Bike, waar hij al sinds 2019 rijdt. Voor Van Aert echter een logische keuze.

Wout van Aert lag nog tot eind 2026 vast bij Visma-Lease a Bike, maar blijft nu voor de rest van zijn carrière bij de Nederlandse ploeg. Zo wordt Van Aert de eerste renner in het peloton met een contract van onbepaalde duur. 

Toch trokken er ook andere ploegen aan zijn mouw. Onder meer Soudal Quick-Step, maar vooral Red Bull-BORA-hansgrohe werd genoemd. Maar dat was voor Van Aert echter nooit een optie die op tafel lag. 

Geen stress meer voor Van Aert

Hij voelt zich thuis bij Visma-Lease a Bike en vond dan ook niet dat hij het ergens anders moest gaan zoeken. "Bij deze ploeg kan ik mezelf zijn en ik heb er tot dusver mijn mooiste resultaten behaald", zegt Van Aert bij HLN. 

"Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om ooit te veranderen." Dat Van Aert na 2023 en 2024, toch twee mindere seizoen, toch zo'n voorstel kreeg van Visma-Lease a Bike is een bijzonder mooie beloning. 

Van Aert moet de komende jaren niet meer bezig zijn met het onderhandelen van een nieuw contract en zo in een stressvolle situatie terechtkomen. "Ik moet enkel nog denken aan fietsen en het beste van mezelf geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties