Michel Wuyts voorspelt een saai WK in Zürich: "Wie houdt hem tegen? Niemand"

Michel Wuyts voorspelt een saai WK in Zürich: "Wie houdt hem tegen? Niemand"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 29 september wordt in Zürich gestreden om de wereldtitel op de weg. Michel Wuyts weet nu al wie straks de regenboogtrui mag aantrekken.

Mathieu van der Poel verdedigt in Zürich zijn wereldtitel op de weg. De Nederlander staat opvallend scherp om de vele hoogtemeters beter aan te kunnen. Remco Evenepoel wil na Wollongong in 2022 een tweede regenboog. 

Michel Wuyts vreest echter voor Van der Poel en Evenepoel en ziet Tadej Pogacar als de gedoodverfde favoriet. "Wie houdt de beste Pogacar tegen? Niemand. In herhaald explosief vermogen is Pogacar ook voor Evenepoel te sterk", zegt hij bij HLN. 

Wuyts ziet Pogacar opnieuw van ver aanvallen, om te voorkomen dat hij in de val loopt van enkele landen die samenspannen. En als Pogacar van ver aanvalt, is het bijna onmogelijk om hem nog terug te halen. 

Vierde piek voor Pogacar op het WK

"Het zou wel eens saai kunnen worden aan de boorden van het mondaine Meer van Zürich", voorspelt Wuyts. Al ziet hij ook nog enkele gevaren voor de Sloveen, die dit jaar al 22 keer mocht zegevieren. 

Op het WK is Pogacar aan zijn vierde piek bezig. De eerste piek was er voor de Strade Bianche en de Ronde van Catalonië, daarna Luik-Bastenaken-Luik en de Giro, dan de Giro. En dan volgt nu dus het WK. 

"Het niveau van een najaarscurve kan de vorige alleen maar benaderen. Niet overstijgen", stelt Wuyts. Maar hetzelfde geldt voor Evenepoel en Van der Poel, die ook al bezig zijn aan hun derde piek in 2024. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties