Wout van Aert onthult: waarom hij nog niet aan wielerpensioen denkt ondanks nieuwe deal

Wout van Aert onthult: waarom hij nog niet aan wielerpensioen denkt ondanks nieuwe deal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert tekende deze week een nieuw en 'levenslang' contract bij Visma-Lease a Bike. Dat betekent echter niet dat Van Aert al denkt aan zijn wielerpensioen.

Tot eind 2026 lag Wout van Aert nog vast bij Visma-Lease a Bike. Nog minstens twee jaar dus, maar de Nederlandse ploeg kwam toch met een nieuw voorstel op de proppen. Met een levenslang contract dus. 

Het is vergelijkbaar met het contract dat Mathieu van der Poel dit voorjaar tekende. Hij ligt nu tot eind 2028 vast bij Alpecin-Deceuninck, maar tekende bij fietsconstructeur Canyon een contract van tien jaar.

Van Aert denkt nog niet aan pensioen

Van Aert werd afgelopen zondag 30 jaar, maar aan zijn wielerpensioen denkt hij nog lang niet. Daarom tekende hij ook net dat 'levenslange' contract bij Visma-Lease a Bike. Het wielerpensioen is nog lang niet aan de orde. 

"Neen, mocht ik dat weten, dan hadden we die einddatum gewoon op het contract kunnen invullen. Natuurlijk: als je dertig wordt, denk je er wel een keer over na", stelt Van Aert bij Het Nieuwsblad. Maar hij heeft nog veel doelen om na te streven. 

Denk onder meer aan de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix waar Van Aert al enkele jaren op jaagt. "Na de Vuelta weet ik ook zeker dat ik niet bang moet zijn om mijn beste niveau opnieuw te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties