Van Hooydonck vertelt hoe hij zich ook naast de koers gigantisch opofferde voor Van Aert

Van Hooydonck vertelt hoe hij zich ook naast de koers gigantisch opofferde voor Van Aert

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Nathan Van Hooydonck doet op dit moment zijn laatste contractjaar uit bij Visma Lease a Bike. Hij blijft voor eeuwig en altijd verbonden aan de Nederlandse wielerploeg.

Nathan Van Hooydonck moest na een verkeersongeval stoppen met koersen, omdat bleek dat hij een probleem had aan het hart. Hij doet voorlopig zijn contract nog uit, tot eind dit jaar. Maar blijft ook in de toekomst aan de ploeg verbonden.

Het waren geen gemakkelijke momenten voor Van Hooydonck, om zo plots te moeten stoppen met wat je altijd gedaan hebt en ook nog jaren verder wilde doen. Gelukkig kreeg hij heel veel steun van zijn ploegmaten.

“Wout van Aert en Jonas Vingegaard zijn voor mij namelijk meer dan ex-collega’s. Dat zijn vrienden voor het leven, onze vrouwen kennen elkaar goed en ik hoop dat in de toekomst ook onze kinderen elkaar zullen leren kennen”, vertelt Van Hooydonck aan Het Nieuwsblad.

Als renner cijferde hij zich altijd weg voor de kopmannen. Hij geeft daarvan zelfs een ontzettend knap voorbeeld van wat Van Hooydonck overhad voor zijn ploegmaat Wout van Aert.

“Aan Wout heb ik zelfs ooit een stoel met extra beenruimte afgestaan op een vlucht van Vancouver naar Australië. Hij moest wereldkampioen worden, ik niet. Ik heb gelukkig altijd veel van die mannen teruggekregen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties