🎥 "Rotvervelend": zware paniek vlak voor start Remco Evenepoel in WK-tijdrit

🎥 "Rotvervelend": zware paniek vlak voor start Remco Evenepoel in WK-tijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel wilde in Zürich zijn wereldtitel tijdrijden proberen te verlengen. Even voor de start was er wel een bijzonder hachelijk momentje, want hij had te maken met kettingproblemen. Uiteindelijk kon hij wél op tijd vertrekken.

Een minuutje voor de start van de race stond Remco Evenepoel al op het startpodium, klaar om stilaan te gaan vertrekken. Maar toen liep het even helemaal verkeerd, want hij kreeg te maken met een kettingprobleem.

Even werd getwijfeld en gedacht om een andere fiets te geven, maar de ketting kon er uiteindelijk toch tijdelijk opnieuw worden opgelegd en zo kon Evenepoel alsnog met zijn gouden bolide op zoek naar nieuw WK-goud.

De ketting lag er wel maar definitief op met nog zo'n vijf tellen op de klok voor Evenepoel. Toch wel even schrikken en een ferm stressmomentje voor de jonge Belg. Dat zagen ook de analisten meteen heel duidelijk.

Rotvervelende situatie

"Dit is vervelend, dit is rotvervelend", analyseerde José De Cauwer meteen bij Sporza tijdens de race. "Hopelijk kan hij dat allemaal goed verwerken, dat zou straf zijn."

"Bij het achteruit trappen zit je met dat hele grote blad vooraan. Dan ligt die ketting al een beetje schuin, omdat je op een niet te grote versnelling wilt vertrekken. Dat terwijl je ketting achteraan redelijk dicht bij je achterwiel ligt. Als je dan achteruit trapt, zit dit gevaar erin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties