Patrick Lefevere duidelijk over Remco Evenepoel: "Hij heeft daar nog een rekening open staan"

Patrick Lefevere duidelijk over Remco Evenepoel: "Hij heeft daar nog een rekening open staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel wil op het WK voor de tweede keer wereldkampioen worden in het tijdrijden en op de weg. Daarna zit zijn seizoen er echter nog niet op.

Met een derde piek dit seizoen probeert Remco Evenepoel zijn tweede regenboogtrui te pakken in het tijdrijden en op de weg. Straks staat het WK tijdrijden op het programma, over een week het WK op de weg. 

Hoewel Evenepoel al een lang seizoen in de benen heeft, met 55 koersdagen op de teller, zal het WK niet zijn laatste koers van het jaar zijn. Evenepoel trekt in oktober namelijk nog naar Italië voor wat koersen. 

Evenepoel start in Lombardije

"Remco gaat zeker nog door tot en met Lombardije, waar hij na zijn val in het ravijn nog altijd een openstaande rekening heeft", zegt Lefevere bij Het Nieuwsblad. Die wedstrijd wordt op zaterdag 12 oktober gereden.

"Ik vermoed dat wedstrijden als Giro dell’Emilia (5 oktober) en de Coppa Bernocchi  (7 oktober) op zijn programma gaan komen." Dat zijn doorgaans voorbereidingswedstrijden op de Ronde van Lombardije. 

Ook Tadej Pogacar komt in die drie koersen aan de start, waardoor we dit najaar mogelijk nog vier duels krijgen tussen Evenepoel en Pogacar. Het WK van volgende week blijft wel de belangrijkste afspraak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties