Amper 6 seconden: De Cauwer wijst grote schuldige aan voor de kleine marge van Evenepoel op WK tijdrijden

Amper 6 seconden: De Cauwer wijst grote schuldige aan voor de kleine marge van Evenepoel op WK tijdrijden

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het verschil tussen Remco Evenepoel en Filippo Ganna op het WK tijdrijden was zeer klein. En daar was volgens José De Cauwer een goede reden voor.

Amper 6 seconden had Remco Evenepoel aan de finish over op eerste achtervolger Filippo Ganna. Nochtans leek onze landgenoot onderweg veel meer voorsprong te hebben.

Voor José De Cauwer maakte het feit dat Ganna Primoz Roglic in beeld had voor hem ontzettend veel verschil. Daardoor kon de Italiaan een pak verloren tijd weer goedmaken.

“Ik weet dat het door sommigen wordt weggemoffeld. Maar ik weet uit ervaring dat renners soms 6 of 7 seconden sneller rijden in de laatste kilometer door het feit dat ze een richtpunt hebben”, vertelt de analist bij Sporza.

Het was uiteindelijk al veel vroeger dan enkel de laatste kilometer dat Ganna de winnaar van de Vuelta in zijn vizier kreeg. “Hij heeft er een doel van gemaakt hem nog te kloppen op de streep. Dat heeft hem vast 10 seconden opgeleverd.”

Het moet de Italiaan een ongelofelijke boost gegeven hebben. “Je zult ervan verstomd staan wat voor een boost het geeft om die volgwagen ver voor je uit te zien rijden. Zeker als je weet dat het iemand als Roglic is. Je zit geen nobody op te jagen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties