Lotto Dstny in moeilijke papieren: twee toppers willen ondanks nog lopend contract vertrekken

Lotto Dstny in moeilijke papieren: twee toppers willen ondanks nog lopend contract vertrekken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Lotto Dstny doet er alles aan om Jarno Widar en Maxim Van Gils aan boord te houden. Gemakkelijk zal dat echter niet worden.

Jarno Widar en Maxim Van Gils hebben interessante aanbiedingen op zak. Nochtans liggen de twee nog een heel eind onder contract bij Lotto Dstny.

Widar heeft nog een jaar bij de beloften te gaan, daarna staan al twee seizoenen als prof gepland. Concrete voorstellen van Lidl-Trek en Red Bull-BORA-hansgrohe liggen op tafel.

Zijn huidige contract afkopen kost enkele tienduizenden euro’s, wat niet veel geld is voor dergelijke ploegen. Lotto Dstny ziet het met lede ogen aan.

Al moet er wel een akkoord tussen Lotto Dstny, Widar en de nieuwe ploeg zijn om dat zomaar te laten passeren. Anders wordt het in de rechtbank uitgevochten en dat doet niemand graag.

De kans dat Lotto Dstny akkoord gaat, lijkt bijzonder klein. Ook voor Van Gils is eenzelfde probleem aan het opduiken. Hij ligt tot eind 2026 onder contract, maar Astana dring aan voor zijn komst, net als Movistar.

Er is maar één ding dat Lotto Dstny kan redden en dat is meer loon bieden aan de twee renners. Hen kwijtspelen zou voor het imago van de ploeg een ferme blamage zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties