Axel Merckx schat in hoeveel last van stress Remco Evenepoel zondag zal hebben

Axel Merckx schat in hoeveel last van stress Remco Evenepoel zondag zal hebben
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel rijdt zondag het WK op de weg. Hij is samen met Tadej Pogacar de grote topfavoriet om de koers te winnen.

Remco Evenepoel blijft knallen in de koers. Na zijn dubbel in het tijdrijden en de wegrit op de Olympische Spelen kan hij die stunt nu ook nog eens overdoen op het WK.

Het eerste schuifje daarvan is al binnen. Onze landgenoot schreef vorige week zondag al de tijdrit op zijn naam, al had hij niet veel overschot op eerste achtervolger Filippo Ganna.

Ook Axel Merckx schrok van het tijdverschil. “Ik had niet verwacht dat er slechts zes seconden tussen Remco Evenepoel en Filippo Ganna zouden zitten, gezien de omstandigheden en het parcours”, vertelt hij aan de RTBF.

Er werd immers verwacht dat Evenepoel de tijdrit stevig zou domineren en met een groot verschil zou winnen. Maar dat gebeurde niet, deels ook door een kapotte wattagemeter.

Het seizoen van Evenepoel is nu al één groot succes, maar onze landgenoot zou het zeker niet erg vinden om er nog een wereldtitel op de weg bij te doen.

“Het zal een totaal ontspannen Remco zijn, zonder stress, na het winnen van de wereldtitel in het tijdrijden”, gaat Merckx verder. “De druk zal op de schouders van Pogacar komen te liggen. Remco zal moeten proberen om Tadej op een bepaald moment in de wedstrijd te verrassen, wil hij het verschil maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties