"Idioot": Renner van Soudal-QuickStep krijgt opvallend bericht na WK tijdrijden

"Idioot": Renner van Soudal-QuickStep krijgt opvallend bericht na WK tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Kasper Asgreen reed op het WK in Zwitserland de tijdrit. Daarna trok hij terug huiswaarts.

Kasper Asgreen eindigde in de WK-tijdrit op de zesde plaats. Hij zat niet in de selectie voor de wegrit en keerde dan maar terug naar Denemarken na de chronoproef.

Ondertussen kwam echter het bericht dat Andreas Kron geblesseerd forfait moest geven voor de wegrit. De renner van Lotto Dstny heeft nog te veel last van rugpijn.

De Deense bondscoach riep Asgreen dan maar opnieuw op om de WK-ploeg voor de wegrit te vervoegen. “Het is een geluk bij een ongeluk dat Asgreen klaar is om het WK te doen”, zegt Lund aan de Deense televisiezender TV2.

“Natuurlijk is het een puinhoop om een renner naar huis te sturen en hem de volgende dag terug te roepen, om nog maar te zwijgen over het logistieke verhaal.”

De renner van Soudal-QuickStep was niet bepaald blij met het feit dat hij moest terugkeren. “Het geeft hem een dubbel gevoel. Eerst viel hij buiten de selectie en daar was hij heel teleurgesteld mee, maar door een blessure van een andere renner mag hij toch mee. Logisch dat zoiets voor hem idioot aanvoelt.”

Asgreen zal zondag hoe dan ook een rol van helper krijgen in de Deense WK-formatie. Mattias Skjelmose en Mads Pedersen zijn de kopmannen in de Deense selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties