Vanthourenhout ploegleider bij Soudal-QuickStep? Dit denkt Yves Lampaert ervan

Vanthourenhout ploegleider bij Soudal-QuickStep? Dit denkt Yves Lampaert ervan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Vanthourenhout stopt na het WK als bondscoach. Er wordt aangenomen dat hij ergens aan de slag gaat, maar wellicht niet als ploegleider.

De meest logische stap zou zijn dat Sven Vanthourenhout bij een WorldTourploeg aan de slag gaat als ploegleider. Yves Lampaert ziet het helemaal zitten bij Soudal-QuickStep.

“Waarom niet, hé. Hij is altijd correct met zijn renners en bij de nationale ploeg liep de samenwerking altijd goed, dus moest dat er ooit eens van komen, zou ik dat zeker niet erg vinden”, klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen.

Voorlopig blijft de toekomst van Vanthourenhout een groot vraagteken. Zelf gaf hij al aan dat na de bekendmaking van zijn afscheid al drie ploegen met hem contact hadden genomen. Hij wil echter pas na het WK spreken met een nieuwe werkgever.

Zijn huidige assistent Serge Pauwels denkt niet dat Vanthourenhout in de WorldTour ploegleider zal worden. “Ik weet dat hij niet de ambitie heeft om echt voltijds ploegleider te worden”, aldus Pauwels.

“Ik denk dat hij meer heil ziet in een job als sportief manager. Waarbij hij dan wel af en toe nog eens als ploegleider in de auto zou zitten. Maar voltijds ploegleider? Nee, dat zie ik hem niet doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties