UCI reageert klaar en duidelijk op "geruchten" over dodelijke valpartij van Muriel Furrer (18)

UCI reageert klaar en duidelijk op "geruchten" over dodelijke valpartij van Muriel Furrer (18)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI heeft officieel gereageerd op het overleden van de Zwitserse junior Muriel Furrer (18) na een zware val in de WK-wegrit donderdag. UCI Sport Director Peter Van den Abeele reageerde ook op geruchten over de dodelijke val van Furrer.

"De wielerwereld verliest een groot talent", citeert Sporza de Belgische UCI Sports Director op een persconferentie. "Het ongeval zelf wordt nog steeds onderzocht door de bevoegde autoriteiten."

Volgens de Zwitserse krant Blick is de valpartij van Furrer in een bosrijk gebied niet opgemerkt, tot de Zwitserse ploeg plots een renster miste. Pas een uur na de wedstrijd zou Furrer naar het ziekenhuis gebracht zijn met een helikopter. 

"Het ongeval zelf wordt nog steeds onderzocht door de bevoegde autoriteiten. De UCI en het organisatiecomité respecteren de wens van de familie om het WK te laten plaatsvinden zoals gepland", stelt Van den Abeele. 

Eerbetoon aan Furrer en vlaggen halfstok

Ook algemeen directeur Oliver Senn van het organisatiecomité van het WK benadrukte dat het onderzoek naar de valpartij van Furrer nog loopt. "Uit respect voor de familie zou ik jullie willen vragen om jullie enkel op de feiten te richten."

De vlaggen tijdens podiumceremonies van het WK in Zürich zullen halfstok hangen en er zal ook een eerbetoon komen aan de overleden Furrer. "Op dit moment focussen we ons op de evenementen van komend weekend", stelde Senn nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties