🎥 FE-NO-ME-NAAL: Tadej Pogacar pakt op indrukwekkende wijze de regenboogtrui in Zürich

🎥 FE-NO-ME-NAAL: Tadej Pogacar pakt op indrukwekkende wijze de regenboogtrui in Zürich
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar is voor het eerst wereldkampioen op de weg. De Sloveen voerde een fenomenaal nummer op in Zürich en pakte de regenboogtrui.

Met Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel waren er drie grote favorieten voor het WK in Zürich. Er werd een strijd tussen de drie tenoren verwacht, maar daar besliste Tadej Pogacar anders over. 

Op 100,6 kilometer van de streep versnelde Pogacar plots bergop. Niemand anders van de favorieten reageerde en Pogacar pakte al snel 20 seconden. Uit de kopgroep wachtte zijn landgenoot Jan Tratnik hem op. 

De twee reden samen een minuut weg van het peloton en reden naar de kopgroep toe. De Belgen ztten zich op kop van het peloton met onder meer Campenaerts, Hermans, Wellens en ook Van Gils.

Pogacar pakt wereldtitel, Evenepoel vijfde

Vooraan reed Pogacar weg met Sivakov, ploegmaat bij UAE, maar op 51 kilometer van de streep liet hij hem achter. Met bijna anderhalve minuut voorsprong op het peloton begon Pogacar aan de finale. 

Daar probeerden Evenepoel en Van der Poel samen de bakens te verzetten, maar dat lukte niet meer. In de finale kwamen ze toch tot op zo'n 40 seconden, maar dichter niet meer. De Sloveen was buiten schot. 

Met een fenomenale solo pakte Pogacar voor het eerst de regenboogtrui. O'Connor reed nog weg in de finale en pakte zilver, Van der Poel sprintte naar brons. Remco Evenepoel moest tevreden zijn met de vijfde plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties