Veel lof voor wereldtitel van Lotte Kopecky: "Ze durfde wat Demi Vollering niet durfde"

Veel lof voor wereldtitel van Lotte Kopecky: "Ze durfde wat Demi Vollering niet durfde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen Tadej Pogacar werd wereldkampioen in Zürch, maar ook Lotte Kopecky. En zij deed dat op een heel andere manier dan de Sloveen.

Daags voor de wereldtitel van Tadej Pogacar pakte ook Lotte Kopecky de regenboogtrui in Zürich. Ze volgde zichzelf op als wereldkampioene, de eerste die dat klaar speelde sinds Marianne Vos in 2012 en 2013. 

Marc Sergeant is vooral onder de indruk van de manier waarop Lotte Kopecky het zaterdag heeft klaargespeeld. "Zij durfde wat Demi Vollering niet durfde, met name verliezen", zegt Sergeant bij Het Nieuwsblad. 

Kopecky de slimste op het WK

Kopecky keek volgens Sergeant slim naar de Nederlanders om de gaatjes dicht te rijden. Kopecky ging ook bij de Amerikaanse Chloé Dygert in het wiel zitten om terug te keren vooraan, tot ook zij te snel ging. 

Maar Kopecky wachtte af en blies zichzelf niet op, alleen het laatste gaatje reed ze zelf dicht. "Daarna was ze bij elke aanval bij de pinken. Het vlakke gedeelte lag haar duidelijk veel beter", stelt Sergeant. 

"De benen even 'laten ademen' was cruciaal om nadien wél de prikken van Vollering te weerstaan." Kopecky regelde de sprint zoals op de piste en pakte haar tweede wereldtitel op rij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties