Tom Boonen heeft genoeg van de UCI en is scherp: "Hypocrisie ten top"

Tom Boonen heeft genoeg van de UCI en is scherp: "Hypocrisie ten top"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Met het overlijden van Muriel Furrer op het WK in Zürich staat het thema veiligheid weer bovenaan de agenda. Jan Bakelants en Tom Boonen hebben genoeg van alle dodelijke ongevallen.

Zal het WK in Zürich herinnert worden met de wereldtitels van Pogacar, Kopecky of het overlijden van Muriel Furrer? "De geschiedenis leert ons dat dit nogal snel vergeten wordt", zegt Tom Boonen bij Wielerclub Wattage. 

"Behalve door de familie en de ploegmaats en dat zal deze keer niet anders zijn, vrees ik." Boonen wijst vooral naar de UCI, dat met twee maten en twee gewichten werkt. "De hypocrisie van de UCI is gigantisch."

"Als je kijkt naar de Tour, waar ze een Franse renner (Julien Bernard, nvdr.) een blaam geven om het imago van de wielersport te schaden omdat hij gestopt was bij zijn familie om zijn kindje een knuffel te geven."

Boonen wijst de UCI met de vinger

"Dat is het schaden van het imago van de wielersport. Maar wat is dit dan?", verwijst Boonen naar de dood van Furrer. De UCI moet dan ook ingrijpen en veel strenger worden qua veiligheid voor Boonen.

"De UCI zou een veiligheidskeuring op de kleren moeten doen en zeggen welke fabrikant die mag maken. En renners moeten daarmee rijden. En wij gaan daar een label op plakken. Als iemand het moet doen, is het de UCI. 

Boonen maakt onder meer de vergelijking met de autosport. "Toen ze het HANS-system (Head and Neck Support system, nvdr.) invoerden schreeuwde iedereen moord en brand, maar er is niemand nog gestorven aan de impact van een auto."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties