Joris Nieuwenhuis doet boekje open over vertrek bij Sven Nys: "Anders croste ik nog voor de ploeg"

Joris Nieuwenhuis doet boekje open over vertrek bij Sven Nys: "Anders croste ik nog voor de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Joris Nieuwenhuis (28) rijdt niet meer voor Baloise Trek Lions, maar voor Ridley Racing Team. Al wilde hij zelf eigenlijk niet per se vertrekken.

Volgende week zaterdag staat er in Beringen een nieuwe ploeg aan de start: Ridley Cycling Team. Kopman wordt Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis, die het de voorbije twee jaar goed deed bij Baloise Trek Lions. 

Maar het team van Sven Nys kon Nieuwenhuis niet houden. "Ik wilde het team niet verlaten, maar ze konden mijn contract niet openbreken", zegt Nieuwenhuis bij Sporza. Al was die afspraak wel gemaakt. 

"We zouden dat doen als ik goed scoorde op de wereldranglijst. Ik werd tweede, maar tijdens de onderhandelingen kwam snel naar voren dat er geen mogelijkheden waren", gaat Nieuwenhuis verder. 

Nieuwenhuis vertrok zonder rancune bij Baloise Trek Lions

De ploeg van Sven Nys werkt met een systeem met bonussen. Naast Nieuwenhuis deden ook Van der Haar en Ronhaar het goed, waardoor de ploeg slachtoffer werd van zijn eigen systeem. Nieuwenhuis zette wel de grootste stap voorwaarts. 

De Nederlander zou daarom de grootste verbetering krijgen. "Dat is helaas niet gelukt. Anders croste ik nog voor de ploeg. De afgesprongen onderhandelingen hebben geen kwaad bloed gezet", besluit Nieuwenhuis nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties