Tim Wellens verklapt waarom Tadej Pogacar zo stikjaloers was op Mathieu van der Poel

Tim Wellens verklapt waarom Tadej Pogacar zo stikjaloers was op Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar is de nieuwe wereldkampioen in het wielrennen. Hij wil het komende jaar uitpakken, precies zoals Mathieu van der Poel.

Tadej Pogacar heeft een stevige indruk gelaten op het WK op de weg. Zijn collega’s waren danig onder de indruk van de performance die hij uitvoerde.

“Iedereen die ambitie heeft voor Lombardije, bergt die trouwens beter op. Tadej is immers supergemotiveerd voor dat monument. Omdat hij de eerste kan zijn die de Ronde van Lombardije viermaal op rij wint”, zegt Tim Wellens aan Het Belang van Limburg.

En dat zou hij ook wel eens op het WK kunnen doen, vier keer op rij winnen. “Inderdaad. Maar met dit wereldkampioenschap zat hij al lang in zijn hoofd, hoor.”

En daar heeft ook Mathieu van der Poel mee te maken. “Tijdens Milaan-Sanremo keek hij zijn ogen uit toen hij Mathieu van der Poel helemaal in het wit uitgedost zag. Hij vond dat super chic.”

Wellens vertelde zijn kopman dat hij dat ook onder de Sloveense kampioenentrui kon dragen, een witte broek zoals Van der Poel. “‘Nee nee Tim, ik ga wereldkampioen worden en pas dan kan ik die witte broek aantrekken’. Ik denk dus dat we hem meermaals helemaal in het wit getooid zullen zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties