📷 Een glimlach tot achter zijn oren: Wout van Aert zit na een maand weer op de fiets

📷 Een glimlach tot achter zijn oren: Wout van Aert zit na een maand weer op de fiets
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Wout van Aert heeft eindelijk opnieuw op de fiets gezeten. Een maand na zijn zware valpartij waarbij hij een stevige wonde aan zijn knie opliep.

Op 3 september viel Wout van Aert zwaar in de Vuelta. In een afdaling moest Van Aert een andere renner ontwijken die voor hem viel, maar knalde zelf op een bergwand. Van Aert probeerde nog verder te rijden, maar dat lukte niet. 

Aan zijn rechterknie liep Van Aert een diepe wonde op, waardoor hij zelfs een aantal dagen in het ziekenhuis moest blijven om infecties te vermijden. Van Aert moest dan ook een streep trekken onder zijn seizoen. 

Van Aert opnieuw op de fiets

Een maand na zijn valpartij heeft Van Aert een eerste keer weer op zijn fiets gezeten. Samen met Jan Bakelants ging Van Aert zo'n 32 kilometer fietsen en deed dat in iets meer dan een uur. Van Aert haalde een gemiddelde snelheid van 29 km/u. 

"Woo-hoo", schreef Van Aert op zijn Strava. Daar hoorde ook een bijpassende foto bij, met een grote glimlach bij Van Aert. Zijn eerste keer weer op de fiets in een maand deed zichtbaar deugd bij Van Aert. 

Van Aert lijkt zo aan zijn voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen te kunnen beginnen. Hij sprak al zijn ambitie uit om opnieuw te crossen, maar waar en wanneer ligt nog niet vast.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties