Dankzij Van der Poel: Vader van Gianni Vermeersch noemt twee koersen die zijn zoon graag wil winnen

Dankzij Van der Poel: Vader van Gianni Vermeersch noemt twee koersen die zijn zoon graag wil winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Vermeersch werd twee jaar geleden de eerste wereldkampioen gravel. Ook dit jaar is hij erbij in Leuven.

De voorbije jaren maakte Gianni Vermeersch een stevige evolutie als renner door. En dat was ook nodig. Vader Stefaan Vermeersch zag dezelfde ontwikkelingen bij zijn zoon als op school.

“Vroeger volgde Gianni op school de richting Latijn, maar deed hij er niets voor. Toch behaalde hij goede resultaten. In de koers ging het ook zo. Hij deed niets op vlak van training en toch presteerde hij in wedstrijden”, klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen.

Zeker bij de profs pakte dat niet meer. Hij bleef wel, zoals Tim Merlier, lang crossen. “Sommigen zeggen dat hij te lang gecrost heeft, maar ik bekijk het anders: Gianni heeft nog progressiemarge.”

Het laatste jaar ging hij enorm veel vooruit en dat heeft veel te maken met het feit dat hij in Spanje geregeld aan het trainen is met Mathieu van der Poel. Op 19 november wordt hij 32. Hij ligt nog tot eind 2025 onder contract bij Alpecin-Deceuninck.

“Het zou fantastisch zijn mocht hij nog een jaar of vijf kunnen koersen. Ik vind hem uitstekend in de rol die hij nu heeft: een knecht die zelf ook af en toe nog een uitslag rijdt.”

Maar Vermeersch heeft volgens zijn vader Stefaan zelf ook nog twee grote koersen op zijn verlanglijstje staan. “Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix zijn wedstrijden die hem enorm aanspreken. Het zou mooi zijn mocht hij een van die twee kunnen winnen. Je weet nooit, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties