Remco Evenepoel was niet altijd populair: "Veel Belgen verwarden dat met arrogantie"

Remco Evenepoel was niet altijd populair: "Veel Belgen verwarden dat met arrogantie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De perceptie rond Remco Evenepoel is de voorbije jaren stevig veranderd. Maar zijn communicatie is nu een sterkte geworden.

Remco Evenepoel is een van de sterren van het wielerpeloton. Zijn prestaties helpen daarbij natuurlijk, op zijn 24ste heeft Evenepoel al 59 profzeges op zijn erelijst staan. Onder een dubbele olympische titel deze zomer. 

Maar Evenepoel heeft nog andere sterkte, onder meer zijn heldere communicatie. Dat vindt toch David Steegen, voormalig woordvoerder van Anderlecht. Hij begeleidt Evenepoel sinds kort op verschillende vlakken. 

Evenepoel arrogant?

Al werd die communicatie van Evenepoel in het begin van zijn carrière niet altijd geapprecieerd. "In het begin van zijn carrière verwarden veel Belgen zijn karakter met arrogantie", zegt Steegen bij Het Nieuwsblad. 

Volgens Steegen is Evenepoel alleen maar een product van een nieuwe generatie die geleerd heeft om duidelijk te communiceren om haar doelen te bereiken. Steegen ziet nog andere troeven van Evenepoel.

"Remco komt uit een diverse en grootstedelijke regio. Hij is vertrouwd met multiculturaliteit en kijkt van niets op. Hij is meertalig, spreekt zijn ambities uit en durft duidelijk stelling te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties