Geen ploegmaten? Deze man rijdt al zeker voor Mathieu van der Poel op het WK gravel

Geen ploegmaten? Deze man rijdt al zeker voor Mathieu van der Poel op het WK gravel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel rijdt zondag het WK gravel. De Nederlander is de absolute topfavoriet voor de regenboogtrui.

Zijn regenboogtrui op de weg is Mathieu van der Poel kwijt aan Tadej Pogacar, maar de bronzen medaille van Zürich wil zondag al een nieuw wereldkampioenschap aan zijn palmares toevoegen.

In radio peloton was al te horen dat er enkele renners zich zullen smijten om Mathieu van der Poel aan de wereldtitel te helpen, al heb je normaal geen ploegmaten op het WK gravel. Ook Jasper Stuyven liet al vallen dat bepaalde renners de Nederlander willen bijstaan.

Sportnieuws.nl heeft alvast één van hen weten te strikken. Het is ex-renner en journalist Thijs Zonneveld die er zonder blikken of blozen voor uitkomt dat hij Van der Poel een gunst wil doen tijdens het WK gravel.

“Ik vind gewoon dat als we starten met Van der Poel, dat we daar als Nederland moeten rijden én winnen”, liet hij optekenen.

Zijn ambities zijn heel erg duidelijk. “Als ik iets kan doen voor Van der Poel en dat hij daardoor wereldkampioen wordt, dan vind ik dat leuker dan dat ik zelf vijf plekken hoger eindig.”

“Vorig jaar was ik 35ste, geloof ik. En bij het EK 26ste. Er staan zondag 400 man aan de start die vrijwel allemaal van een superhoog niveau zijn. Ik hoop ergens een klein rolletje te kunnen spelen in de wedstrijd. Dat vind ik het leukste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties