Het Grote Plan in Italië? Pogacar houdt zich niet in: "Remco ging heel even 'provoceren'"

Het Grote Plan in Italië? Pogacar houdt zich niet in: "Remco ging heel even 'provoceren'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het was opnieuw een huzarenstukje van Tadej Pogacar. De Sloveen won op magistrale wijze zaterdag de Giro d'Emilia.

Tadej Pogacar was duidelijk in zijn nopjes toen hij de pers te woord stond na zijn overwinning in de Giro d’Emilia. Hij verscheen er met een brede glimlach.

Hij kreeg meteen de vraag wat het Grote Plan was om een week na zijn gigantische solo op het WK in Zwitserland nog eens zo uit te pakken.

“Haa, hier gaan we weer met de ‘plannen’. Wel, neen. Bedoeling was om het tempo stelselmatig op te drijven richting twee laatste ronden om dáár eventueel te kunnen toeslaan”, bekent de Sloveen aan Het Laatste Nieuws.

“Maar nog vóór het lokale circuit koerste Lidl-Trek zeer agressief, waardoor de race vroeg explodeerde. Op San Luca ging Remco dan heel even ‘provoceren’. Zelf volgde ik ‘a big attack’ van een Astana-renner van achteruit. Enkel Jorgenson volgde.”

En dat was het ideale moment. “‘Oké’, begreep ik. ‘In deze loodzware en explosieve omstandigheden moet ik niet langer wachten’. ‘I decided to push on’.”

Op de top had hij al bijna een halve minuut voorsprong. Uiteindelijk finishte hij met bijna twee minuten bonus. En Evenepoel? Die had al een eindje opgegeven toen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties