Bondscoach Kenny De Ketele dropt bommetje net voor het WK baanwielrennen

Bondscoach Kenny De Ketele dropt bommetje net voor het WK baanwielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK baanwielrennen wordt voor Kenny De Ketele de laatste opdracht als bondscoach van de Belgische baanwielrenners. Dat meldt Belgian Cycling in een persbericht.

In het Deense Ballerup wordt van 16 tot 20 oktober om de wereldtitels in het baanwielrennen gestreden. De Belgische renners zullen voor het laatst een beroep kunnen doen op bondscoach Kenny De Ketele

De 39-jarige De Ketele stopt volgens de Belgische wielerbond "om persoonlijke redenen". De Ketele ondersteunde sinds 2022 de Nieuw-Zeelander Tim Carswell als bondscoach van de Belgische baanwielrenners. 

Carswell blijft, De Ketele vertrekt

"Kenny onderscheidde zich in deze structuur vooral omwille van zijn technische en tactische ervaring, alsook de sterke coaching voor de groepsnummers op de piste", klinkt het in het persbericht van Belgian Cycling 

"In nauwe samenwerking met het coachteam, maar ook met Cycling Vlaanderen zal Belgian Cycling de komende weken werk maken van de opvolging van Kenny." Het contract van Carswell werd wel verlengd tot en met 2028. 

"Op die manier komt de verdere uitbouw van een sterke toekomstvisie voor het pisteproject richting de Olympische Spelen van 2028 niet in het gedrang", wordt het persbericht van Belgian Cycling afgesloten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties