Hoe goed Mathieu van der Poel echt was op het WK gravel: "Dat zei hij zelf"

Hoe goed Mathieu van der Poel echt was op het WK gravel: "Dat zei hij zelf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mathieu van der Poel maakte bijzonder veel indruk op het WK gravel. De Nederlander reed zelfs zijn beste waarden van het seizoen volgens bondscoach Laurens ten Dam.

Al op 120 kilometer reed Mathieu van der Poel weg op het WK gravel. De Nederlander liet zich wel weer inlopen en trok met een groepje van zeven de finale in. Om dan alleen weg te rijden met Florian Vermeersch en solo over de meet te komen. 

Van der Poel won met meer dan een minuut voorsprong op Vermeersch, Hermans sprintte naar de derde plaats op bijna vier minuten. En dat op een parcours van 182 kilometer, niet eens bijzonder lang dus. 

Van der Poel beter op WK gravel dan in Parijs-Roubaix

Het geeft aan hoe goed Van der Poel was op het WK gravel. Nederlands bondscoach gravel Laurens ten Dam kon de wattages inkijken die nodig waren om tweede te worden, van Florian Vermeersch dus. 

"Mathieu heeft daar dus een tijdje voor gereden, het zijn wattages om van te duizelen", zegt Ten Dam bij Live Slow, Ride Fast. "Het geeft aan hoe hoog het niveau was; het was constant duwen, continu gas geven. Mathieu zat er dus nog een minuut voor."

"Hij zei zelf dat het voor hem ook de beste wattages van het jaar waren. Vergeleken met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam er nog een schepje boven op. Dat is blijkbaar nodig om wereldkampioen gravel te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties