Florian Vermeersch neemt uitspraak terug en zegt waar het echt op staat

Florian Vermeersch neemt uitspraak terug en zegt waar het echt op staat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Florian Vermeersch werd tweede op het WK gravel. Maar deze week is hij duidelijk bezig met andere dingen.

In 2018 werd Florian Vermeersch verkozen in Lochristi. Hij stond toen op de achttiende plaats voor Open VLD, maar werd wel gemeenteraadslid.

In een interview met Het Laatste Nieuws zei hij recent dat profrenners doorgaans voor rechtse partijen stemmen, maar dat nam hij bij HUMO terug. “Dat was te kort door de bocht”, klinkt het.

Zoals de meeste Vlamingen vinden wielrenners volgens Vermeersch dat ze te veel belastingen moeten betalen, maar de renner zelf wil zich toespitsen op verkeersveiligheid.

“Als fietser merk ik elke dag hoe levensgevaarlijk het is op de baan, veel automobilisten hebben geen zin om rekening te houden met ons. Ze begrijpen ook niet dat profrenners en andere snelle fietsers wel op de weg móéten rijden, omdat het fietspad te gevaarlijk is”, klinkt het.

Het zit hem in kleine dingen. “Als auto's van hun oprit rijden, hebben ze ons meestal niet gezien. Het hatelijkste vind ik hoeveel risico's sommigen nemen om vijf seconden te winnen. Je kunt de infrastructuur wel veiliger maken, maar er is ook echt een mentaliteitswijziging nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties