Deze Belgische renner zorgde samen met Pogacar voor stopzetting Tre Valli Varesine

Deze Belgische renner zorgde samen met Pogacar voor stopzetting Tre Valli Varesine

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het noorden van Italië, zelfs tot in Toscane, krijgt af te rekenen met noodweer. De regen viel er de voorbije dagen met bakken uit de hemel.

De regio Lombardije, waar maandag de Tre Valli Varesine van start ging, wordt al enkele dagen geteisterd door hevige buien. Voor de start werd beslist om de koers in te korten.

Al snel werd echter duidelijk dat het niet veel zin had om te koersen. De organisatie greep echter niet in, het waren de renners zelf die het initiatief namen om de koers stop te zetten. Dat gebeurde uiteindelijk na amper 57 kilometer.

“Het was heel extreem”, reageert ploegleider Marc Reef op de website van Visma Lease a Bike. “De regen viel met bakken uit de lucht waardoor de wegen onder water kwamen te staan. Het was gewoon te gevaarlijk om op die manier door te koersen.”

Nochtans wist iedereen dat het hard ging regenen, ook de organisatie. Er werden twee lokale ronden in Varese geschrapt, maar echt een verbetering voor de veiligheid was dat niet.

“Na de start gaven onze renners meteen aan dat ze het niet veilig vonden en dat ze wilden afstappen. Onder anderen Tiesj Benoot nam het voortouw in die beslissing. Hij ging, net als Tadej Pogacar, onderweg praten met de UCI-commissaris.”

Volgens Reef was de wedstrijd definitief staken de enige juiste beslissing gezien de weersomstandigheden in de regio van Varese.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties