Niet Van der Poel? Roodhooft zegt wie de zegekoning wordt in het veld deze winter

Niet Van der Poel? Roodhooft zegt wie de zegekoning wordt in het veld deze winter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen staat voor de deur, waarin opnieuw heel wat verschillende winnaars zullen zijn. Philip Roodhooft denkt alvast te weten wie de veelwinnaar van het seizoen zal worden.

Op Wout van Aert en Mathieu van der Poel zal het nog een tijdje wachten zijn, maar heel wat andere toppers tekenen wel al present in Beringen. Onder meer Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Thibau Nys staan aan de start. 

Vorig seizoen staken ook Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar hun neus enkele keren aan het venster. En met Niels Vandeputte, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge staan er nog enkele jonge Belgen klaar om door te breken. 

Wordt Iserbyt zegekoning deze winter?

Het zou dus wel eens kunnen dat de crossen door veel verschillende renners worden gewonnen. Toch denkt Philip Roodhooft dat één iemand er toch wat bovenuit zal steken. "De veelwinnaar zal opnieuw Eli Iserbyt zijn", zegt hij bij HLN. 

Met elf overwinningen deed Iserbyt het vorig seizoen uitstekend, hij won ook het eindklassement in de Wereldbeker en de Superprestige. Maar Mathieu van der Poel deed met dertien overwinningen nog beter. 

"Dan heb je ook nog Thibau Nys en zeker Toon Aerts, van wie ik verwacht dat hij een zeer hoog niveau zal halen", stelt Roodhooft nog. Wie mag in Beringen meteen de nul wegvegen dit seizoen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties