๐ŸŽฅ Fenomenale Pogacar degradeert de tegenstand in Lombardije, Evenepoel best of the rest

๐ŸŽฅ Fenomenale Pogacar degradeert de tegenstand in Lombardije, Evenepoel best of the rest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar heeft met overmacht de Ronde van Lombardije gewonnen. De Sloveen schudde weer een stevige solo uit de benen, Remco Evenepoel werd tweede.

Vooraf was Tadej Pogacar met grote voorsprong de topfavoriet om de Ronde van Lombardije te winnen, wat al zijn vierde overwinning op rij zou zijn. Daarmee zou Pogacar tot op één zege komen van recordhouder Fausto Coppi. 

Een vroege vlucht van 21 renners probeerde daar een stokje voor te steken. Met Tiesj Benoot, Xandro Meurisse en Mauri Vansevenant zaten drie Belgen mee vooraan, met onder meer ook Mohoric, Kelderman en Dani Martinez. 

In het peloton controleerde UAE Team Emirates met Christen en Fisher-Black, maar de vluchters pakten wel steeds meer tijd en liepen zo'n 5 minuten uit. Majka zette zich bergop op kop en deed de voorsprong slinken. 

Op de Colma di Sormano (13.1 km aan 6.5%) werd Meurisse als één van de laatsten gegrepen. Net op dat moment, op 48,4 kilometer van de streep, achtte Pogacar zijn moment gekomen. Hij viel aan, Evenepoel drong niet aan en koos voor zijn eigen tempo. 

Mas volgde Evenepoel en ook Van Eetvelt kwam nog aansluiten. De drie kwamen samen boven, maar in de afdaling reed Evenepoel weg van de slecht dalende Mas en Van Eetvelt. Pogacar had dan al een minuut voorsprong. 

Van Eetvelt en Mas zagen Sivakov uit de achtergrond terugkomen, maar volgden wel al op vier minuten van Pogacar en op twee minuten van Evenepoel. Ook Ciccone kwam in de slotfase nog terug. 

Dat gebeurde allemaal ver achter Tadej Pogacar, die met veel voorsprong zijn vierde Ronde van Lombardije won. Evenepoel werd op drie minuten tweede, Ciccone reed in de slotfase nog weg en werd derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties