15 jaar na zijn dood: Nico Mattan zegt waarom Frank Vandenbroucke nog steeds zo populair is

15 jaar na zijn dood: Nico Mattan zegt waarom Frank Vandenbroucke nog steeds zo populair is
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Frank Vandenbroucke stierf. Toch blijft de herinnering aan de flamboyante renner springlevend.

15 jaar geleden stierf Frank Vandenbroucke in een hotelkamer in Senegal. Hij was toen amper 34 jaar oud. Tot op vandaag blijft de herinnering aan hem echter bestaan.

Daar zit zijn goede vriend van toen, Nico Mattan, zeker voor iets tussen. Hij beheert de Instagrampagina over VDB, maar heeft ook contact met de familie.

“Met zijn ouders heel regelmatig, zelfs. En twee jaar geleden ben ik eens gaan barbecueën bij zijn dochter Cameron en haar partner Tim Merlier”, vertelt Mattan op kw.be. “Ik moet wel nog op babybezoek gaan bij hun zoontje Jules. Daar moet ik eens dringend werk van maken.”

Vijftien jaar, maar VDB is nog altijd niet vergeten. Het grote publiek moet niet nadenken om zich te herinneren wie hij was, als mens en als renner. Mattan geeft de redenen van die blijvende populariteit.

“Eén: het was een steengoeie coureur. En twee: de X-factor. Hij was ook atypisch voor ons landje. Als Frank goed was, zei hij dat ook. En vertelde hij er meteen ook bij waar hij de beslissende demarrage zou inzetten. Om dat plan dan gewoon uit te voeren. De mensen smulden daarvan. Nog altijd. Dergelijke figuren heeft de koers te weinig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties