Thibau Nys wijst zijn vader Sven terecht: "Ik krijg het ervan"

Thibau Nys wijst zijn vader Sven terecht: "Ik krijg het ervan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys staat met veel vraagtekens aan de start van het nieuwe veldritseizoen door ziekte. Ook vader Sven Nys kan hem niet geruststellen.

Door ziekte is de voorbereiding van Thibau Nys op het nieuwe veldritseizoen stevig verstoord. Na een week vakantie kon hij door ziekte nog een week niet op de fiets zitten, waardoor hij trainingsachterstand heeft opgelopen. 

Nys start dan ook met heel wat onzekerheid aan het nieuwe veldritseizoen in Beringen. Maar ook voor de rest van het seizoen zijn er vraagtekens, want Nys kan door de snelle opeenvolging van wedstrijden niet veel trainen. 

Thibau Nys wijst vader Sven terecht

Vader Sven Nys probeert zijn zoon tot kalmte aan te manen en stelt dat het wel kan goedkomen. Maar Nys jr. wil er niets van weten. "Hij voelt mijn lijf niet. Ik heb tijd nodig", zegt Thibau Nys bij Het Laatste Nieuws. 

"Ik krijg het ervan als mensen die niet goed weten waarover het gaat, zeggen dat ik erin moet geloven." Een stevige sneer naar zijn vader of doelt Nys op de buitenwereld in zijn geheel? 

Geloof kan er volgens Thibau Nys enkel maar zijn als je goed bent. Als het enkel om geloof zou draaien dan zou niemand nog moeten trainen. "Als je niet goed bent, helpt het niet om te geloven, dan moet je eerst hard werken. Pas daarna kan je erin geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties