Belgische topfavoriet moet opgeven op EK Gravel

Belgische topfavoriet moet opgeven op EK Gravel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Gianni Vermeersch was een van de absolute topfavorieten om het EK gravel naar zich toe te trekken. Dat zou echter niet gaan lukken. Het werd integendeel een grote teleurstelling.

Gianni Vermeersch was een van de absolute topfavorieten om het EK Gravel te winnen. De ploegmaat van Mathieu van der Poel reed al flink wat gravelraces met goede resultaten én is ook een begenadigd veldrijder.

Twee keer materiaalpech

Met 153 kilometer dokkeren over meer dan 70 procent gravelwegen leek het een parcours naar zijn smaak te kunnen gaan worden. Maar hij kon zich eigenlijk nooit echt in de race knokken.

Na de eerste ronde was er een kopgroep van achttien renners te zien, met daarbij geen Gianni Vermeersch. Die was toen door pech al uit de race geslagen en moest zich opmaken voor een lange inhaalrace.

Opgave Vermeersch

Na een tweede keer materiaalpech besloot Vermeersch dan maar om er de brui aan te geven. De renner wist zelf ook wel dat hij geen kans meer maakte om nog vooruit te komen in de race.

Jammer voor Vermeersch, maar er zijn wel een aantal Belgen die wél nog in een goede positie liggen. Mogelijk dat Jenno Berckmoes of Olivier Godfroid voor een prima Belgisch resultaat kunnen gaan zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties