Drama op EK Gravel: man overleden tijdens de race

Drama op EK Gravel: man overleden tijdens de race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het EK Gravel heeft jammer genoeg een dodelijk slachtoffer weten te eisen. Een Italiaanse zestiger is schielijk overleden tijdens de race. Dat is ondertussen ook door de organisatie bevestigd.

Een 69-jarige Italiaanse deelnemer bij de Masters is overleden na een hartstilstand tijdens het EK Gravel in Italië. Dat nieuws werd ondertussen ook bevestigd door de organisatie.

De Italiaanse renner Silvano Janes nam deel bij de Masters en zou tijdens de wedstrijd een hartstilstand hebben gekregen waardoor hij ten val is gekomen. Dat meldt Sporza.

Dodelijk slachtoffer

Meer duidelijkheid is er voorlopig nog niet, maar de komende uren en dagen zal er zeker nog een onderzoek worden gehouden.

De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, maar hulp kon niet meer baten. "De Europese wielerbond en het organisatiecomité betuigen hun medeleven voor de familie en vrienden tijdens deze moeilijke tijden."

De wedstrijden voor de masters en andere categorieën werden meteen afgelast. Enkel de profraces werden uiteindelijk nog afgewerkt. We willen iedereen alvast veel sterkte toewensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties