Paul Herygers velt zijn oordeel over incident tussen Eli Iserbyt en Ryan Kamp: "Zo snel mogelijk"

Paul Herygers velt zijn oordeel over incident tussen Eli Iserbyt en Ryan Kamp: "Zo snel mogelijk"

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

In de eerste cross van het seizoen wat er al meteen een stevig incident, met het natrappen van Eli Iserbyt op de fiets van Ryan Kamp. Voor Paul Herygers is het incident nu wel afgesloten.

Eli Iserbyt sloeg meteen mea culpa na het trappen op het achterwiel van Ryan Kamp, nadat hij door de wedstrijdjury uit de wedstrijd was gehaald. Iserbyt kreeg ook een boete van 100 Zwitserse frank van de UCI-jury. 

Voor Paul Herygers is de kous daarmee wel af. "Er moet niet meer op teruggekomen worden. De commissarissen hebben gedaan wat ze moesten doen en hebben hem uit de wedstrijd gezet. Daarmee is de kous af", zegt hij bij Sporza. 

Gesprek tussen Iserbyt en Kamp is nodig

Herygers vindt het ook goed dat Iserbyt meteen zijn fout heeft toegegeven. Hij denkt dan ook niet dat dit incident niet zal blijven hangen de komende weken. Toch denkt Herygers dat er nog een gesprek moet komen. 

"Die twee renners bij elkaar zetten, zo snel mogelijk. Zo wil je toch niet naar Ardooie (donderdag, nvdr.) trekken, want daar komen ze elkaar opnieuw tegen." Herygers denkt wel dat het snel vergeven en vergeten zal zijn. 

Er gebeurt namelijk elke week wel iets in de cross, de cross leeft nu eenmaal van verhalen. "Je moet er niet meer van maken dan wat het is. Het zijn twee deugnietjes onder elkaar", besloot Herygers nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties