Evenepoel weet hoe hij kloof met Pogacar kan dichten: "Het lijkt 'dom', maar..."

Evenepoel weet hoe hij kloof met Pogacar kan dichten: "Het lijkt 'dom', maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel werd in zijn eerste Tour de France meteen derde. Tadej Pogacar had wel meer dan negen minuten voorsprong op hem, maar Evenepoel wil die kloof dichten de komende jaren.

Een eerste deelname aan de Tour was normaal pas voorzien voor 2025, maar Remco Evenepoel stond dit jaar al voor het eerst aan de start en deed het meteen uitstekend. Hij werd derde en de beste jongere. 

Evenepoel won ook de eerste tijdrit en pakte daar 12 seconden op Pogacar. Het was de enige keer dat hij tijd kon nemen op de Sloveen, Pogacar smeerde Evenepoel in de rest van de Tour nog meer dan negen minuten aan. 

Evenepoel wil kloof met Pogacar dichten

Die kloof dichten wordt dan ook het doel van Evenepoel de komende jaren. "We moeten aan de slag met hun aanpak (UAE Team Emirates, nvdr.) en mijn data op die slotklimmen", zegt Evenepoel bij HLN. 

Ook bepaalde trainingsmethodes aanpassen kan, zodat Evenepoel langer bergop kan volgen en zo minder tijd verliest. En de tegenstand grondig analyseren, de kleinste details op en naast de fiets. Dat moet ook meer gebeuren volgens Evenepoel. 

"Het lijkt ‘dom’, maar als je alles optelt, kom je toch aan vijf procent. En het verschil tussen 95 en 100 procent maakt die negen minuten in de eindafrekening", besluit Evenepoel nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties