'Visma-Lease a Bike verbreekt mondeling akkoord met oude bekende, die wel nieuwe ploeg heeft'

'Visma-Lease a Bike verbreekt mondeling akkoord met oude bekende, die wel nieuwe ploeg heeft'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike werkt aan zijn ploeg voor 2025, maar ziet af van de transfer van Mike Teunissen. De Nederlander zou ondertussen een nieuwe ploeg gevonden hebben.

Sinds 2023 reed Mike Teunissen (32) voor het Belgische Intermarché-Wanty nadat hij vier jaar voor Jumbo-Visma had gereden. Daar vertrok de Nederlander echter om bij Intermarché-Wanty meer zijn eigen kans te gaan. 

Visma-Lease wilde Teunissen volgend jaar terughalen om de vaste lead-out van sprinter Olav Kooij te worden en de voorjaarskern te versterken na het vertrek van de broers Tim en Mick van Dijke en Jan Tratnik naar Red Bull-BORA-hansgrohe. 

Tijdens de Tour had Visma-Lease a Bike een mondeling akkoord met Teunissen en tekende hij een contract van drie jaar. Volgens WielerFlits probeerde de Nederlandse ploeg de laatste weken echter onder dat contract uit te komen. 

Teunissen boos op Visma en tekent bij Astana

Waarom Visma-Lease a Bike zich plots terugtrekt is niet duidelijk, maar Teunissen zou niet opgezet zijn met de houding van zijn ex-ploeg. Hij heeft dan ook zijn conclusies getrokken en zou een contract bij Astana hebben getekend. 

Daar zou Teunissen samen met Alberto Bettiol zijn kans krijgen in het voorjaar en moeten ze de Kazachse ploeg punten bezorgen. Astana moet een kloof van bijna 5000 UCI-punten ophalen om eind volgend jaar de degradatie uit de WorldTour te vermijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties