Sven Vanthourenhout sluit alvast één ploeg uit: "Te weinig connectie en voeling"

Sven Vanthourenhout sluit alvast één ploeg uit: "Te weinig connectie en voeling"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee weken na het WK in Zürich heeft Sven Vanthourenhout nog geen nieuwe job. Hij sluit alvast één ploeg uit, waar hij zeker niet aan de slag gaat.

Sven Vanthourenhout is geen bondscoach meer, maar onderhandelt wel met drie ploegen over een leidinggevende job. Welke dat zijn, dat houdt Vanthourenhout voor zichzelf, al gaf hij wel toe dat hij met Soudal Quick-Step heeft gepraat. 

"Ik heb met de drie partijen zeer faire gesprekken gehad, en omdat het gaat om een leidinggevende functie, waren dat serieuze sollicitatiegesprekken. Dus wil ik dit hele proces correct laten verlopen", zegt Vanthourenhout bij HLN. 

Vanthourenhout niet naar Israel-Premier Tech

Bij Israel-Premier Tech is de functie van sportief manager wel nog vrij na het vertrek van Rik Verbrugghe, de voorganger van Sven Vanthourenhout als bondscoach. Al is die ploeg geen optie voor Vanthourenhout. 

"Dat denk ik niet. Ik heb te weinig connectie en voeling met die ploeg. Zo’n nieuwe job zoeken, is ook deels een gevoelskwestie", stelt Vanthourenhout. Hij wil naar een ploeg waar hij zich thuis voelt, en dat gevoel heeft hij niet bij Israel-Premier Tech.

De voorbije weken circuleerden Red Bull-BORA-hansgrohe en UAE Team Emirates als mogelijke nieuwe bestemming van Vanthourenhout. Voor het einde van oktober zou duidelijk moeten zijn waar Vanthourenhout aan de slag gaat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties