Is dit het wielermoment van het jaar? "Mijn telefoon stond op ontploffen"

Is dit het wielermoment van het jaar? "Mijn telefoon stond op ontploffen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het wielrennen heeft ons heel veel gegeven in 2024. Het wordt moeilijk om één bijzonder moment uit te kiezen op het einde van de rit.

Het seizoen begon met heel veel valpartijen in de koers, met ook heel veel kopmannen en Belgische toppers die eventjes verplicht aan de kant moesten. Het bleef een rode draad door dit hele wielerjaar.

Maar er waren ook absolute topmomenten, met bijvoorbeeld de twee gouden medailles van Remco Evenepoel op de Olympische Spelen in Parijs. Een moment daarvan zal voor lang op het netvlies van velen blijven staan

Niet de iconische foto met de Eifeltoren op de achtergrond, maar wel het moment dat Evenepoel plat rijdt op 3,8 kilometer van de meet en mecanicien Kurt Roose voor de fietswissel zorgt.

Al 24 jaar is hij in dienst bij Patrick Lefevere. Op het Gala van de Kristallen Fiets werden de beelden nog maar eens bovengehaald en het zal lang niet de laatste keer zijn.

“Een heel speciaal gevoel. Het haar op mijn armen komt recht. Een fantastisch moment. Al moet ik toegeven dat ik nu, hier in de zetel, eigenlijk zenuwachtiger ben dan toen”, vertelde Roose.

Door het verbod op oortjes was het al de hele dag moeilijk werken. “Op het moment dat hij door die boog rijdt, hoor ik Sven roepen: ‘een fiets, hij rijdt lek’... Dan neem je gewoon die fiets van het rek en loop je zo hard je kunt.”

Een fietswissel doen is voor Roose haast dagelijkse kost, maar op dat moment gaat er toch veel door je heen. Achteraf kreeg hij een stortvloed aan berichtjes. “Mijn telefoon stond op ontploffen. Ik wist niet dat zo veel mensen me kenden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties