Kopman legt centen op tafel: "Was andere renners ter ore gekomen en zorgde voor wrevel"

Kopman legt centen op tafel: "Was andere renners ter ore gekomen en zorgde voor wrevel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het wielerjaar 2024 zit er zo goed als op. Het werd een jaar met ups en downs die ver uit elkaar lagen voor de verschillende protagonisten.

Het jaar 2024 zal ongetwijfeld voor altijd de geschiedenisboeken ingaan van een seizoen waarin gigantisch veel valpartijen gebeurden. Met vaak ook heel wat toprenners die met de gevolgen ervan moesten omgaan.

2024 wordt ook het jaar van Tadej Pogacar, als je ziet wat de Sloveen dit jaar allemaal gewonnen heeft. De wereldtitel in Zürich werd een ongelofelijke apotheose van het seizoen.

Sporza stuurde dit seizoen zijn spion het peloton in en die sluit het jaar af met toch wel een bijzonder weetje. Een straf verhaal om het jaar mee af te sluiten. Om wie het gaat, wordt echter niet gezegd.

“Een bepaald WorldTour-team betaalde een renner in zijn juniorentijd al een mooi loon zodat die renner ook als prof voor hen zou kiezen. Een strategie die goed uitpakte”, klinkt het.

“Dat is andere renners uit die ploeg nu ter ore gekomen. Een knecht met veel jaren op de teller stelde vast dat het loon van die junior zijn eigen loon benaderde. Dat zorgde voor wrevel.”

De kopman kon niet anders dan reageren. “Om de gewaardeerde knecht tevreden te houden heeft de kopman beslist om een deel van zijn loon af te staan aan die ploegmakker. Van een gulle daad gesproken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties